O nama

Ko smo mi?

Mi smo tim dobrovoljaca sa preko 15 godina iskustva iz oblasti sporta. Aktivnosti kojima se bavimo uključuju: trčanje, planinsko trčanje, penjanje, alpinizam, slackline, planinarenjе, longboarding, skijanje, snowboarding, rope jumping…

Naša vizija i misija ogledaju se u promociji outdoor rekreacije i boravka u prirodi, kao i etičkog odnosa prema prirodi i njenim lepotama.

Zašto biste uopšte trčali?

Razloga je mnogo. Na primer, šta ako izbije zombi apokalipsa i Vi morate da se sklonite? Jeste, zombiji su spori. Ali se takođe nikada ne umaraju i veoma, veoma su uporni. Zato je najbolje napraviti solidnu razdaljinu odmah u startu pa posle se premišljati šta i kako.

A šta je bolje za pravljenje inicijalne razdaljine od trčanja? Tako je, trčanje sa preprekama. Telo treba navići i izvežbati na nepredvidive situacije kako bi što bolje reagovalo kada iste izbiju.

Sa druge strane, postoji duga tradicija trčanja po prirodi s preprekama u Srba, još od hajdučkih vremena pa preko druga Tita do danas. Naučnici kažu da trčanje u kombinaciji slobodnih pokreta u prirodi, daleko od gradske džungle leči dušu i jača telo. Možda ne toliko da golim rukama štopujete autobus u pokretu, ali da jača, jača.

Zašto biste trčali sa nama? Pa, zabavniji smo i od hajduka i druga Tita zajedno, kreativni smo i imamo tendenciju da Vas načinimo boljima od onoga što ste mislili da možete. Jer znamo kako. A i dobri smo ljudi.

Svima nam je poznato da se kontakt sa prirodom i ta potpuna sloboda kretanja ne može meriti sa asfaltom i gradskom džunglom.

U svoj toj našoj oduševljenosti brdima i dolinama, napravili smo jedan mali projekat zvani Tribe Trails.

Zasto Tribe Trails i plemenske staze?

Trčanje je jedna od aktivnosti koja nas je sve ponovo okupila i navela da više vremena provodimo van grada, gde smo opterećeni vremenom i ograničeni urbanom sredinom, i samim tim se i pojavila želja za pokretanjem ovakvog jednog projekta.

Svima nam je poznato da se kontakt sa prirodom i ta potpuna sloboda kretanja ne može meriti sa afaltom i gradskom džunglom.

Svakog puta su novi uslovi, novi detalji, novi doživljaji, nova emocija. Trčanje je način života i ima moć da menja život na bolje.

Na ovakvim trkama ćemo slaviti život, kretanje, druženje i upoznavati nepregledne i čudesne krajolike naše zemlje, i time doprineti trkačkoj zajednici, a i šire, da se ljudi međusobno upoznaju i dele nesebično svoja iskustva, strasti i ljubav.


There are no comments

Add yours